Австралійські священики: Ми радше сядемо до в’язниці, ніж порушимо таємницю Сповіді
  • Пон, 18/06/2018 - 16:00

«Коли держава намагається втручатись у нашу релігійну свободу, підірвати суть того, що означає бути католиком, ми будемо протистояти», - заявляють священики з Австралії, наголошуючи, що радше підуть до в’язниці, аніж порушать таємницю Сповіді, доповідаючи поліції про почуті на Сповіді випадки сексуального зловживання дітьми.

Нагадаємо, що нещодавно у Австралії подали законопроект, який має на меті розширити сферу обов’язкового повідомлення про випадки сексуального зловживання дітьми на усі церкви та церковну діяльність, включаючи католицькі сповідальниці. Усі політичні партії виступили на підтримку цього законопроекту. Однак, багато священиків відкидають таку ідею, заявляючи, що не робитимуть нічого, що суперечитиме їхньому віруванню.

«Держава вимагатиме від нас, католицьких священиків, чинити те, що для нас є найбільшим злочином, і я не маю наміру цього робити», - говорить о. Майкл Вілан з Сіднею.

Наразі не відомо, яким чином держава контролюватиме те, чи доповів священик про почуті випадки зловживання, чи ні. В свою чергу, священики пропонують альтернативу: замість того, щоб змушувати священика порушувати таємницю Сповіді, доповідаючи поліції про злочин, намагатись втрутитись у ситуацію і спробувати негайно зупинити зловмисника, інформує Catholic Herald.