Австралійський єпископат: шлюб – це життєвий союз чоловіка і жінки
  • Втр, 22/08/2017 - 13:28

24 серпня цього року завершується законодавчий термін для визначення того чи буде Австралія проводити загальнонаціональний референдум з питання зміни визначення шлюбу. Якщо прихильники референдуму виконають усі вимоги закону про референдум до цього терміну, тоді референдум мав би відбутися у період з 12 вересня по 7 листопада.

Австралійський католицький єпископат закликав вірних, щоб у випадку, якщо референдум відбудеться, голосувати проти зміни визначення шлюбу в австралійському законодавстві, повідомляє хорватська редакція «Радіо Ватикану».

Католицький єпископат зеленого материка пригадав вірним, що шлюб – фундамент людського суспільства, особливо з причини ролі батьків у вихованні дітей. Зміна визначення шлюбу, зауважують австралійські єпископи, яка свідомо йде за тим, щоб створити сім’ю без тата і мами, в реальності, позбавляє дитину, принаймні, одного з батьків і тим самим ставить інтерес і схильності дорослих над правами дитини.

Зміна визначення шлюбу, на думку католицького єпископату Австралії, призведе також і до загроз пов’язаних з правом на свободу віросповідання і свободу слова та переконань.