Австралійський суд відхилив апеляційну скаргу кардинала Пелла
  • Чтв, 22/08/2019 - 11:35

Директор Ватиканського прес-центру оприлюднив заяву, в якій висловив пошану Святого Престолу до рішення австралійського суду. Адвокати ієрарха мають 28 днів для подання касаційної скарги.

З приводу відхилення апеляційної скарги кардинала Джоржа Пелла Верховним судом австралійського штату Вікторія, в середу, 21 серпня 2019 р., Директор Ватиканського прес-центру Маттео Бруні поширив заяву, в якій ще раз підтвердив пошану Святого Престолу до австралійських органів судової влади.

В заяві зазначається, що в очікуванні на подальші рішення судового процесу, Святий Престол нагадує, що кардинал Пелл завжди наголошував на своїй невинуватості та має право захищатися аж до останньої інстанції. Підкреслюється також, що Апостольська Столиця, разом з Церквою Австралії, висловлює близькість постраждалим внаслідок сексуальних зловживань та зобов’язується докладати зусиль, аби через компетентні органи церковної влади, карати представників духовенства, відповідальних за ці злочини.

Адвокати кардинала Пелла мають 28 днів для того, аби подати касаційну скаргу, що є останньою можливістю, аби оскаржити рішення суду першої інстанції, згідно з яким у лютому цього року ієрархові винесли обвинувальний вирок та засудили його до шести років ув’язнення. Справа стосується двох ймовірних випадків зловживань сексуального характеру супроти неповнолітніх наприкінці 1996 – початку 1997 років.
Біографічна довідка

Джордж Пелл був призначений єпископом-помічником Мельбурнської архидієцезії 1987 року, ставши 1996 року архиєпископом-митрополитом. Святий Іван Павло ІІ ввів його до Колегії Кардиналів у жовтні 2003 року, в квітні 2013 року Папа Франциск призначив його до Ради Кардиналів, а в лютому 2014 – Префектом новоствореного Секретаріату з економічних питань.

Процес у Конгрегації Віровчення

Відповідаючи на запитання журналістів, Директор Ватиканського прес-центру зазначив, що ватиканський процес у справі кардинала Пелла з боку Конгрегації Віровчення розпочнеться, як це прийнято в таких випадках, після остаточного завершення справи у всіх інстанціях цивільного правосуддя. Водночас, як було повідомлено 26 лютого, Святіший Отець вже підтвердив запобіжні заходи, такі як заборона прилюдного звершення священичих функцій та контакту з неповнолітніми.