Австралійський суд виправдав кардинала Пелла
  • Втр, 07/04/2020 - 11:02

Високий Суд Австралії відхилив рішення Апеляційного суду, що засудив кардинала Джорджа Пелла за зловживання проти неповнолітніх, оскільки існує обґрунтована можливість відсутності складу злочину.

Високий Суд Австралії виправдав кардинала Джорджа Пелла, який відбував шестирічне позбавлення волі, засуджений за обвинуваченнями в зловживанні проти неповнолітніх. Він відхилив вирок апеляційної інстанції, виданий в серпні минулого року, що підтвердив рішення Мельбурнського трибуналу від грудня 2018 року. Кардинал, якому сповнилося 78 років і який завжди наголошував на своїй невинуватості, звільнений.

Рішення прийняте сімома суддями одноголосно на основі того, що існує раціонально обґрунтована ймовірність відсутності складу злочину, а тому може йтися про можливість засудження невинної людини.

Після рішення Високого Суду кардинал Джордж Пелл підкреслив, що «постійно наголошував» на своїй невинуватості, тож тепер несправедливість, якої він зазнав, оздоровлена. Звертаючись до особи, якого його оскаржила, він зазначив, що не носить в серці образи та висловив побажання, що його виправдання не помножуватиме іншого болю. 

Читайте також: НЕСПРАВЕДЛИВИЙ ЗАСУД ПРОТИ КАРДИНАЛА ПЕЛЛА