Австрія: Єпископи відновили можливість приймати Святе Причастя до уст
  • Втр, 23/06/2020 - 09:59

Католики в Австрії знову зможуть приймати Святе Причастя до уст. Місцева Конференція єпископату вирішила послабити обмеження, пов'язані з епідемією Covid-19.

У п’ятницю, 19 червня, Конференція єпископату Австрії вирішила зняти деякі обмеження, накладені на церкви, священників та вірних у зв’язку з коронавірусною епідемією. Це стосується також відновлення уділення Святого Причастя до уст. Досі в Австрії з огляду на здоров'я дозволено уділяти Причастя тільки на руку.

Ця форма залишається рекомендованою єпископами.

Крім того, австрійські єрархи дозволили брати участь у Літургії без масок на устах та носі. Можна буде також знову вживати святу воду, тільки змінювати її потрібно частіше, аніж зазвичай. Вірні повинні повернутися до церков: диспенза щодо участі в недільній Найсвятішій Жертві скасовується.

Деякі обмеження продовжуватимуть діяти. Вірні повинні дотримуватися дистанції 1 метр одне від одного, окрім своєї сім’ї. У похоронах можуть брати участь до 100 осіб; з липня ліміт, ймовірно, буде збільшений до 250. З 1 серпня на весіллі зможуть бути присутні 500 гостей.