Австрія: публічна молитва вервиці у відповідь на локдаун і примусові щеплення
  • Срд, 15/12/2021 - 16:00

В Австрії католики реагують на карантин і примусові щеплення публічною молитвою вервиці. До акції залучилися як священнослужителі, так і багато мирян.

Санітарні обмеження в Австрії зараз набагато суворіші, ніж у більшості інших європейських країн. Окрім того, з 1 лютого в Австрії набуває чинності обов’язкова вакцинація для всіх. Політику вакцинації всього народу підтримує також значна частина єпископату.

З кінця листопада у відповідь на цю ситуацію триває публічна молитва вервиці. Щосереди католики збираються на вулицях і площах своїх міст, разом молячись на вервиці. Це молитва за батьківщину, яка, на думку організаторів, через санітарну політику опинилася у величезній кризі.

“Я започаткував цю католицьку молитовну ініціативу в листопаді, для того, щоб пробудити й оживити молитву вервиці у громадських місцях. За останніх кілька тижнів я просто побачив, що це необхідно”, – зазначив ініціатор акції Луї-П’єр Ларош. Акцію також підтримує ряд австрійських священників, деякі у недільних проповідях заохочують вірних брати участь у цій молитві. До ініціативи залучаються священники та миряни, пов’язані як з новою літургією, так і з передсоборовою літургією.