Австрійський кардинал: Папа встановив високу планку для Церкви
  • Суб, 21/12/2013 - 09:47

Папа Франциск поставив Церкву перед радикальним питанням, чи достатньо вона живе для бідних, заявив кардинал Крістоф Шонборн час Адвентової зустрічі з журналістами у Відні 18 грудня 2013р. 

"Папа встановив планку для Церкви високо", - сказав єрарх. Він використовує мову, "якої не було чути в Церкві з часів св. Франциска", і заяви, які ніяк не можна назвати просто риторикою. Папа звертає увагу, що Церква забула про бідних. Ми звикли до світської духовності, переплетеної з релігійними практиками, безплідними засіданнями і порожніми промовами, послався кардинал на слова Папи. На думку архиєпископа Віденського, це стосується не тільки Церкви, а й європейського суспільства, особливо його ставлення до мігрантів та біженців.

До щедрості стосовно бідних Франциск закликає не тільки словами, а й своїми вчинками і жестами, зазначив єрарх. Він навів приклад візиту Папи на італійський острів Лампедуза і постійне використання невеликого автомобіля, який кидався в очі на Всесвітніх днях молоді в Ріо-де-Жанейро. "Найменшим автомобілем в кортежі транспортних засобів служби безпеки був тоді маленький "Fiat" Папи", - нагадав кардинал Шонборн.

Всі ці жести не робляться для медіального ефекту. Для Франциска це все є звичайним і, отже, заслуговує довіри. "Папа робить це з легкістю. Він великий лідер, який слухає і приймає поради, але потім сам все вирішує. "У цьому його сила", - вважає кардинал Шонборн.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va