Азія: небезпечне народження Дитятка Ісуса
  • Срд, 27/12/2017 - 18:07

Для християн Азії цей рік видався важким. Всюди посилюється переслідування, - розповідає директор агенції AsiaNews. О. Бернардо Червеллера наголосив, що на найбільшому в світі континенті антихристиянство стало загальною тенденцією.

За його словами, переслідування зустрічаються вже не тільки в таких країнах як Пакистан, Китай чи Північна Корея. Звідусюди доходять відомості, що підтверджують те, що зараз маємо справу із загальним відкиненням християн і їх віри.

«Цього року мене шокувало те, що мішенню переслідувань стало саме Різдво. Існує тенденція до приглушення цих свят. Про різдвяні свята говорять як про небезпечні, бо вони нагадують, що гідність людини походить від Бога,а не від наданої влади; що людина не належить представникам влади, а Богові. Сьогодні у світі править політична і економічна влада, яка ставиться до людей як до предметів. А християни, святкуючи Різдво, впроваджують Бога в життя людини, нагадують про її гідність і тому стають предметом нападів. Наприклад, в Китаї є спільноти, яким заборонено святкувати Різдво, в університеті не можна про нього говорити, студенти не можуть зустрічатись з його нагоди. В Індії накладено заборону на святкові виступи хорів, оскільки припускається, що вони можуть займатись прозелітизмом. Таких ситуацій, в яких прагнуть «приглушити» Різдво, є дуже багато, наприклад, в Індонезії, Ємені та Пакистані. У цих країнах християнські спільноти не можуть в ці дні висловлювати свою віру», - розповів в інтерв’ю для Радіо Ватикану о. Червеллера.