Азія: зустріч голів доктринальних комісій з проводом Конгрегації Віровчення
  • Втр, 15/01/2019 - 11:23

Конгрегація Віровчення у співпраці з Федерацією Католицьких Єпископатів Азії приготувала зустріч з очільниками докринальних комісій регіону.

В столиці Тайланду Бангкоку від 15 до 18 січня 2019 р. відбуватиметься зустріч голів комісій з доктринальних питань єпископських конференцій Азії з делегацією Конгрегації Віровчення, яку очолюватиме її Префект кардинал Луїс Ладарія. Такі зустрічі є виявом бажання з боку відомства Римської Курії, відповідального за питання віри й моралі, допомагати місцевим єпископатам оберігати здорову доктрину, беручи до уваги особливості викликів, що позначають даний регіон.

Історична довідка

Інструкцією з 23 лютого 1967 Конгрегація Віровчення, з доручення святого Папи Павла VI, закликала всі єпископські конференції створити доктринальні комісії, як дорадчий орган, покликаний допомагати як єпископатові, так і окремим єпископам, в їхньому дбанні про віру та мораль. Щоб зміцнити співпрацю між Конгрегацією та цими комісіями, 1982 року тодішній Префект кардинал Йозеф Ратцінґер вирішив періодично збирати очільників комісій на континентальному рівні.

Особливістю таких зустрічей є те, що саме представники Конгрегації виїжджають на континенти, підкреслюючи таким чином важливу роль місцевих інстанції та їхню відповідальність за доктринальні питання. Перша така зустріч відбулася 1984 року в Боготі та була присвячена Латинській Америці. За нею прослідували зустрічі в Кіншасі (Африка, 1987), Відні (Європа ,1989), Гонг-Конзі (Азія, 1993), Ґвадалахарі (Латинська Америка, 1996) Сан-Франциско (Північна Америка, 1999). Ближче до наших днів відбулися зустрічі в Дар-ес-Салам (Африка, 2009) та Будапешті (Європа, 2015).