«…Багатство – не є гріхом, навпаки, це можливість робити добро, багато добра…» - Владика Дмитро
  • Втр, 02/02/2016 - 11:48

31 січня 2016 р. Б., в день Свв. Атанасія і Кирила, аєпп. Олександрій­ських, Правлячий Архієрей Бучацької Єпархії УГКЦ – Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ із канонічною візитацією відвідав храм Пресвятої Тройці у с. Солоне Заліщицького району.

Громада та парафіяльна молодь перед храмом зустрічала Преосвященного Владику з хлібом і сіллю, а також добрим привітальним словом. Після чого розпочалась Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Димитрій у співслужінні: о. Бориса Стасюка - пароха, о. Ігоря Леськіва – декана Товстенського , о. Ігоря Джиджори - декана Монастириського, а також священиків згаданих деканатів.

В часі проповіді Владика зосередив увагу вірних на ролі багатства в житті людини.  Єпископ наголосив на тому, що на жаль, у зв'язку із складною економічною ситуацією в Україні, у періоді війни, люди є бідними у фінансовому-матеріальному плані, але вони є надзвичайно багатими в плані духовному, про що свідчить благородний вчинок-заміна перекриття храму, до якого долучились всі парафіяни святошної громади с. Солоне. За словами Архієрея: «…Багатство – не є гріхом, навпаки, це можливість робити добро, багато добра…». Владика Димитрій щиро подякував всім і кожному парафіянину зокрема, за велику добру справу, яку вони зробили спільно, матеріальною чи фізичною допомогою, добрим словом чи молитвою.

Також під час Архієрейської Божественної Літургії Владика Димитрій уділив священичі свячення Василю Кавуличу – випускнику Івано-Франківської Духовної Семінарії, якому побажав впевнено крокувати дорогою до святості і Царства Небесного.

Канонічна візитація завершилася традиційним «многоліттям», молитвою за мир в Україні та духовним гімном України «Боже, Великий, Єдиний…».