Банґладеш: богословський семінар для мирян
  • Птн, 02/08/2013 - 18:51

Щоб успішніше скоординувати навчання соціальної доктрини, Банґладешська Єпископська Конференція організувала разом із Вищою духовною семінарією богослвоські курси для священиків, богопосвячених осіб та мирян. На думку єпископів, покращення богословських знань дозволить пожвавити життя Церкви в країні.

Серед майже сотні учасників було 6 єпископів та 30 священиків. Як сказав католицькому прес-агентству AsiaNews Нірмол Розаріо, генеральний секретар Банґладешська Християнської Асоціації, Церква складається не тільки з духовних осіб, але також і з мирян, яким дуже потрібне поглиблене вивчення теології.

Серед доповідачів був високопреосвященніший Патрік Д’Розаріо, архиєпископ Даки, голова Єпископської Конференції, наголосив, що Церква старається якнайкраще приготувати мирян, організовуючи відповідні курси та семінари.

У країні, розташованій у Південній Азії, державною релігією є іслам. Банґладеш має понад 163 мільйони населення, з якого 89% становлять мусульмани, 9,9% - індуїсти і лише 0,4% християни (у більшості католики).

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va