Бангладеш – це бомба сповільненої дії
  • Чтв, 01/08/2013 - 11:00

Це бідна країна з дуже серйозними соціальними проблемами, де релігійні чинники часто використовуються для політичних маніпуляцій – наголошує «Допомога Церкві в потребі». Вероніка Вогел з азіатської секції цієї організації нещодавно відвідала Бангладеш, населення якого в основному складають мусульмани. Там й далі утримується релігійна напруженість, а радикальні ісламістські групи домагаються прийняття закону про богохульство Це може бути приводом, щоб вдарити по релігійній меншості.

«Допомозі Церкві в потребі» надіслав листа єпископ Себастьян Туду. Ординарій єпархії Дінаджпур стурбований безпідставною агресією проти християн. Він згадує, зокрема, напад, що стався понад місяць тому в між'єпархіальній семінарі в Булакіпурі та трьох довколишніх села, де більшістю є послідовники Христа.

Говорячи про недавні напади на буддистів, а зараз на християн Вероніка Вогел зауважила, однак, що релігійний чинник – це не є єдина причина напруженості у Бангладеші. Цьому сприяють конкретні політичні та соціальні питання, а навіть суперечки про орну землю. «Деякі групи намагаються несправедливо захопити землю в людей бідних і менш освічених. Якщо сторони суперечки є послідовниками різних релігій, вона легко перетворюється в політичний і релігійний конфлікт», – сказала представниця «Допомоги Церкві в потребі».

 За матеріалами: wiara.pl