Бангладеш: на Різдво запобігли теракту в церкві
  • Чтв, 29/12/2016 - 16:47

Спецслужби Бангладеш запобігли теракту, вчинити який ісламісти планували в день Різдва в одній з католицьких церков Дакки.

Як повідомив представник поліції, угруповання «Нова Джамаатул Муджахидін Бангладеш» (Neo-JMB) збиралося влаштувати за допомогою терористів-смертників вибухи в церкві Святого Духа в кварталі Банани.

Напередодні Різдва влада Бангладеш посилила заходи безпеки навколо 62 християнських церков, розташованих в Дацці. Терористи були арештовані ще 24 грудня на квартирі в Ашконе, проте відомості про цю операцію потрапили в ЗМІ тільки 27 грудня. Так, стало відомо, що Підрозділ по боротьбі з тероризмом і транснаціональною злочинністю (CTTC) заарештував нового лідера терористичного угрупування - Моінула Ісламу, також відомого як Абу Муса, - і ряд його спільників.

Начальник CTTC Монірул Іслам розповів в інтерв'ю газеті «Dhaka Tribune», що квартира, яку взяли штурмом правоохоронці, використовувалася терористами як база. Серед тих, хто повинен був підірвати себе в церкві, була одна жінка.

Бангладешські силовики розповіли, що останнім часом в Neo-JMB з'явилося нове керівництво, оскільки в ході спецоперацій, проведених в країні після теракту 1 липня в Дацці, колишні лідери були нейтралізовані. В даний час спецслужби з'ясовують, хто фінансував і продовжує фінансувати терористів.