Бангладеш: уперше напали на жіночий монастир
  • Срд, 16/07/2014 - 19:30

Минулого тижня десятки озброєних чоловіків напали на жіночий монастир у північному Бангладеші.

«Атака була досить серйозною й тривала близько півтори  години. Нападники жорсткого били черниць, а сам монастир був серйозно зруйнований», – повідомив єпископ Себастьян Туду . «Лишень коли прибула поліція, злочинці втекли», – додав він.

Місія Болді Пукур (католицький храм у Бангладеші) розташована близько 80 кілометрів від Дінаджпуру, об’єктами нападу стали будинок настоятеля, монастир та лікарня, кількість нападників сягала від 50 до 60 чоловіків.

Тим часом поки на християн регулярно здійснюють напади мусульмани, випадок атаки монастиря став першим. Досі ще жодного разу відкрито не вривалися на територію монастиря й не нападати на монахинь.

«Це безпрецедентний випадок, оскільки монахинь дуже поважають у Бангладеші», – сказав єпископ Туду.

Наразі сестри перебувають у столиці Бангладешу –  Дакка, де проходять медичне обстеження та лікування. Єпископ додав, що двері будинку настоятеля були виламані, а сам священик – пограбований та побитий.

«Напад, очевидно, був спланованим та скоювався у цілях залякування. Черниці та священики стали жертвами тому, що вони опікувалися знедоленими меншинами».

Нагадаємо, що кількість християн у цій країні сягає позначки 1%, так само, як і буддистів, 90% населення – це мусульмани, 8% – індуїсти.

 Подібний напад стався у 2011 році у невеликому місті на південному сході Бангладешу, де проживали переважно християни, індуси та буддисти.

«Поліція зараз розслідує цю справу. Вони пообіцяли покарали зловмисників», – повідомляє єпископ. Також він додав, що протягом останнього року здійснювалося кілька нападів на християнські села його дієцезії.

«Семінарія та семінаристи теж були жертвами нападів. Відомо, що причинами цього завжди є суперечки стосовно майна та землі».

Єпископ Туду поскаржився, що наразі 45 священиків та 100 черниць його дієцезії живуть у страсі можливих майбутніх нападів.