Барак Обама вдячний за беатифікацію архиєпископа Ромеро
  • Срд, 27/05/2015 - 13:35

Президент США подякував Папі Франциску за беатифікацію архиєпископа Оскара Арнульфа Ромеро-і-Гальдамеса. Барак Обама нагадав, що під час свого візиту в Сальвадор в 2011 р., відвідав могилу архиєпископа в столичному соборі. Архиєпископ був "мудрим пастирем і мужньою людиною", який "без страху боровся зі злом, яке бачив", звертаючи увагу на потреби бідних країни і всього населення Сальвадора, написав Обама у спеціальній заяві.

"Архиєпископ Ромеро-і-Гальдамеса був убитий під час св. Меси. Він став мучеником і мільйони людей в обох Америках, як і в усьому світі, негайно визнали його святим", - написав президент США.

Обама підкреслив, що 35-ть років після його смерті "США керуються переконаннями архиєпископа Ромеро-і-Гальдамеса", підтримуючи місцеві спільноти в галузі економіки, верховенства закону і безпеки.

"Я вдячний Папі Франциску за його постійні нагадування про наш обов'язок допомагати людям, котрі живуть у скруті. Я сподіваюся, що переконання нового блаженного можуть надихнути нас всіх поважати гідність кожної людини і працювати в ім'я справедливості та миру", - сказав Барак Обама.