Батальйон оборони Івано-Франківської області склав присягу та отримав благословення від владики Василія (Івасюка)
  • Втр, 20/05/2014 - 13:16

18 травня, у гірському селищі Делятин на Прикарпатті відбулося офіційне приведення до присяги особового складу батальйону територіальної оборони Івано-Франківської області. На даний час до батальйону ввійшли 350 вояків, проте їх кількість зростатиме. Під час складання присяги кожен військовик отримав благословення від владики Василія Івасюка), Єпарха Коломийсько-Чернівецького.

“Коли Господь не зберігає міста - дарма пильнує сторож”, - навчає псалмопівець. Україна пережила народне повстання під назвою Євромайдан, була складена жертва Небесної сотні. Проте настала нова небезпека - втратити деякі області на сході України. Перед нами виклик часу, наша Батьківщина-Україна кличе, щоб захистити наших дітей і матерів, наші родини, села і міста перед переважаючою силою противника. У Біблії це відображається в історії про Давида і Голіята, де останній суттєво переважав у фізичній силі, проте був переможений Давидом, якого підтримав Господь. Благословляю вас на боротьбу з ворогом, котрий напав на нашу землю і молюся щоб ніхто не загинув, з обох сторін”,- сказав владика Василій.

Єпарх побажав військовикам повернути мир і спокій та процитував слова із Святого Письма: “ Нехай Господь поблагословить тебе, і нехай Він тебе стереже! Нехай Господь засяє на тебе лицем Своїм, і нехай буде милостивий до тебе! Нехай Господь зверне на тебе лице Своє, і хай дасть тобі мир!” (Чисел 6, 24-26).

Захід відбувся за участі очільників області, а також віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича. “Демонстрація того, що ми можемо протиставити російській агресії дисципліноване українське військо, боєздатне українське військо, навчене, яке може відстояти мир і спокій на своїй землі, є надзвичайно важливою”, - цитують високопосадовця ВІКНА.

На переконання віце-прем’єр-міністра України сотні добровольців, стаючи до лав Збройних сил України, переконливо засвідчують, що сьогодні вся Українська держава, українське суспільство загалом готові стати на захист миру, спокою у боротьбі проти російського агресора.

Батальйон територіальної оборони має завдання охорони стратегічних об’єктів на території області, забезпечення правопорядку, недопущення терористичної загрози і диверсійних актів. Зараз стоїть завдання забезпечити військових технікою та зброєю. Утримання та забезпечення підрозділу планується державним коштом.

За словами голови ОДА Андрія Троценка, фінансуватимуть батальйон оборони й із цільового фонду Ради оборони Івано-Франківської області.

Автор: о. В. Перцович, прес-секретар єпархії
Джерело: http://kolomyya.org