Батьки монахинь і монахів-воплоченців зустрілися разом зі своїми дітьми
  • Нед, 15/09/2019 - 11:21

Всеукраїнська зустріч батьків ченців і черниць Чернечої Родини Воплоченого Слова відбулася 14 вересня, при монастирській парафії свв. Кирила і Методія (Івано-Франківськ-Крихівці).

Зустрічі такого формату є вже доброю щорічною традицією у Чернечій Родині Воплоченого Слова. Тішить те, що цьогорічна, шоста за рахунком, зібрала понад 200 учасників, які з’їхалися з різних областей нашої України.

Свято розпочалося урочистою Божественною Літургією, яку очолив ієрм. Антоній Вацеба, ВС, Провінційний Настоятель Згромадження. В часі проповіді отець згадав, що метою таких щорічних зустрічей є саме молитовна подяка ченців своїм батькам, а також, можливість розділити з ними радість того родинного духу, який має неодмінно панувати також і в монастирях. І, в свою чергу, звертаючись до присутніх, він також наголосив, що бути батьками монахів – це є великий Божий дар та особливе покликання, бо, в такий спосіб, і вони також беруть участь у місії спасіння світу!

Зустріч продовжилась короткою наукою про необхідність молитви за святість та витривалість всіх отців і сестер нашої Чернечої Родини та за нові чернечі покликання. Опісля було також спільне частування та вже традиційний на наших святах, концерт.

Дякуємо Богу за наших батьків, за їхню постійну підтримку, а головне, що моляться за нашу витривалість у монашестві та за нові чернечі покликання.

Прес-центр Згромадження