Батьків п’ять разів переконували абортувати дитину «без мозку», а зараз цьому хлопчику вже 4 роки
  • Втр, 21/02/2017 - 09:40

Коли Шеллі Волл була вагітна, лікарі повідомили їй звістку, яку жодна мама не хоче почути: її дитина не виживе. За словами медиків, у хлопчика в її лоні було не тільки розщеплення хребта, а й виникли важкі ускладнення. Гідроцефалія спричинила до того, що череп наповнився рідиною, що не дає мозку розвиватись.

Лікарі переконували Шеллі і її чоловіка Роба, що дитина не зможе жити і радили зробити аборт. Проте батьки відмовились. Експерти сказали Воллзам, що навіть якщо дитині вдасться вижити під час народження, то вона все-одно невдовзі помре. Однак батьки і надалі не розглядали варіант аборту. Хірурги сказали Шеллі, що навіть якщо дитина виживе, то матиме важку фізичну і розумову інвалідність.

Подружжю, яке вже мало дочку підліткового віку, спеціалісти п’ять разів радили абортувати їх дитину. Кожного разу вони відмовлялись.

Воллзи слухали порад лікарів і готувались до найгіршого, однак молились за те, щоб все було якнайкраще. Шеллі і Боб розповідають, що навіть планували як провести похорон дитини ще до того, як вона народилась.

На жаль, прогноз гідроцефалії був правдивим. Коли маленький Ной народився, в нього було менше 2 відсотків мозку. Новонародженому одразу зробили операцію, щоб закрити отвір в нижній частині хребта, а також, щоб злити рідину з пустої порожнини мозку. Операція пройшла успішно, на що мало хто сподівався.

З плином часу, мозок Ноя почав рости.

Сьогодні «балакучому» Ною вже 4 роки, він часто посміхається і є дуже щасливим. Він вже вміє рахувати до 10 і тримати ручку, вчиться читати і писати, а також спілкуватись з однолітками в початковій школі.

Існує надія, що Ной, народжений із розщепленням хребта, одного дня зможе ходити без механічної допомоги.

Зараз мозок Ноя «розвивається понад усі очікування». Коли після народження йому робили сканування мозку, результати показали майже пусту порожнину мозку. Однак у віці 3 років його мозок збільшився до 80% від норми (на фото: зліва - сканування після народження, справа - у віці 3 років).

Сім’я Ноя докладає усіх зусиль, що допомогти його чудесному розумовому розвитку. Шеллі, Роб і 23-річна сестра Стеф важко працюють над тим, щоб завжди бути поруч з ним. Вони постійно стимулюють його мозок, щоб допомогти його розвитку.

Розщеплення хребта спричинило до того, що в Ноя паралізована нижня частина тіла, однак кілька операцій дають Воллзам надію, що одного дня Ной зможе ходити.

«Ми налаштовані на те, що Ной зможе ходити з механічною допомогою чи без неї», - говорить його гордий і героїчний батько Роб.

Нейрохірург Клер Ніколсон, яка врятувала хлопчику життя, підсумувала те, чого навчилась з історії Ноя. «Він вчить медичну професію, що ніколи не можна бути в чомусь впевненим».

Переклад - «Католицький оглядач» за матеріалами LifeSiteNews