Базиліку Гробу Господнього в Єрусалимі відкриють для віруючих
  • Суб, 23/05/2020 - 13:00

Після двомісячного закриття, у неділю, 24 травня, відкриють базиліку Гробу Господнього в Єрусалимі. Про це повідомив охоронець ключів цього найважливішого храму християнського світу Адеб Джавад Джуде Альгуссейні.

Одночасно всередині базиліки зможуть перебувати не більше 50 осіб, що мають захисні маски та дотримуються принципів соціальної дистанції, згідно з настановами міністерства охорони здоров'я Ізраїлю.

За даними італійського агентства SIR, Церкви, що ділять храм: Католицька, Православна та Вірменська, мають зробити спільну заяву з цього приводу. Наразі Альгуссейні сказав SIR, що «Церкви із задоволенням сприйняли звістку» про відкриття базиліки, усвідомлюючи, що кожній з них доведеться стежити за дотриманням протоколу безпеки для захисту паломників.

Ізраїльська поліція закрила базиліку Гробу Господнього 24 березня, щоб запобігти поширенню пандемії коронавірусу. Під час Страсного тижня та Великодня вперше служили Літургії за зачиненими дверима, а вірні могли брати в них участь лише через Інтернет-трансляції.

Досі в Ізраїлі заражені коронавірусом 16 670 осіб, з яких 279 померли.