Бельгія може стати першою країною, що узаконить дитячу евтаназію
  • Нед, 16/06/2013 - 14:56

Бельгія може стати першою країною в світі, яка дозволить важкохворим дітям самостійно приймати рішення про необхідність евтаназії. Це станеться у випадку, якщо законодавці вирішать розширити формулювання і без того спірних законів про добровільний відхід з життя, повідомляє Christian Post.

 

«Ми всі знаємо, що евтаназія вже практикується на дітях», - заявив Пітер Деконінк, президент бельгійської організації з медичної етики в комітеті Сенату Бельгії.

 

Чинні закони в Бельгії дозволяють застосовувати евтаназію тільки по відношенню до осіб старших 18 років. Новий закон, мабуть, дозволить лікарям приймати рішення в кожному конкретному випадку, за умови, що дитина в достатній мірі усвідомлює свої дії. При цьому лікарям необхідно переконатися в безнадійності її стану.

 

«Законодавча поправка допоможе у вирішенні драматичних ситуацій, на які ми зобов'язані реагувати», - йдеться в заяві лідера соціалістичної партії Тьєррі Гії.

 

«Ліберали і соціалісти, схоже, єдині в тому, що вік не повинен розглядатися в якості вирішального критерію в разі, коли йдеться про евтаназію», зазначає Der Morgen.

 

«Уроки ясні. Після того, як був прийнятий закон про евтаназію його подальший розвиток неминучий », - вважає Пітер Сандерс, керівник групи «Турбота не вбиває».

 

У 2011 році, згідно зі статистикою, в європейських країнах, зазнали евтаназії 1333 особи, що становить близько 1% всіх випадків смерті.

 

Християнські конфесії, у тому числі Римо-Католицька Церква в Бельгії, готуються опротестувати нову пропозицію.

 

«Ми висловлювали серйозні побоювання відносно декриміналізації евтаназії ще в 2002 р., - каже архиєпископ Брюссельський Андре-Жозеф Леонардо, - в першу чергу, тому що у нас існує і відмінно функціонує паліативна допомога».

 

Згідно зі статистичними даними за 2011 р., приб. 49% населення колись католицької Бельгії, вважають себе християнами, і 31% респондентів назвали себе нерелігійними.

 

Доповідь Christian Post за 2011 р. підтверджує, що майже кожна велика християнська деномінація офіційно виступає проти евтаназії і асистованого самогубства.

За матеріалами www.sedmitza.ru