Бельгія на сторожі цивілізації смерті: евтаназія дітей і немовлят там є «звичайною практикою»
  • Птн, 08/10/2021 - 12:22

«Аж 10% немовлят, котрі померли в 2016-2017 рр. у Фландрії (Бельгія), були вбиті в результаті евтаназії»,- інформує Радіо Марія. Як виявилось, евтаназія дітей і немовлят в цій країні є звичайною і поширеною практикою.

У статті журналу «British Medical Journal» - наукового медичного видання – йдеться про те, що 10% немовлят, котрі померли у Фландрії у 2016-2017 рр. впродовж першого року життя, отримали від лікарів медикаменти з «чітким наміром вкоротити їх життя». Це означає, що на них проведено т.зв. евтаназію.

Зі статті випливає, що відмова від лікування найчастіше стосується дітей в перший період після народження, а трохи старшим немовлятам частіше дають т.зв. медикаменти, що вкорочують життя.

«Відмова від лікування найхарактерніша для випадку немовлят, котрі вмирають впродовж першого тижня життя (18%), і немовлят, що вмирають через ускладнення вагітності, що мають вплив на здоров’я дитини (23%). Медикаменти, які дають з чітким наміром вкоротити життя застосовують найчастіше щодо немовлят, котрі вмирають між 7 і 27 днем життя (26%), а також у немовлят, котрі вмирають через розлади, набуті після народження (26%)»,- йдеться в «British Medical Journal».