Бельгія: парламент хоче пізніх абортів, виборці – ні
  • Втр, 03/12/2019 - 16:45

Парламент Бельгії готує чергову лібералізацію абортів на замовлення. Відтепер це буде законно аж до 18 тижня вагітності. Показово, що проабортивному лобі вдалося отримати підтримку 90% французькомовних парламентарів, тоді як, згідно з дослідженнями, проведеними за дорученням мережі RTL, 75% французькомовних виборців виступають проти лібералізації абортів.

Закон про аборти буде проголосований завдяки масовій підтримці французької меншості, що має 59 місць у парламенті. Серед 91 фламандського парламентаря лібералізація абортів може розраховувати на підтримку в межах 40%. Голосування за новий закон може відбутися ще до Різдва. Минулого тижня за нього вже проголосували в комісії.

Її опоненти - християнські демократи - насамперед вказали на негативні наслідки пізнього аборту для матері. "4,5-місячний плід вже добре сформований, має розвинуті органи чуття, становить 20 см, ми наближаємось до межі виживання", – підраховує Валері Ван Пелле. –  "Єдине, що я знаю, такий аборт буде набагато складніший фізично та психологічно", – додала бельгійська парламентарка.