Бельгія: щороку вбивають кількадесят хворих новонароджених
  • Чтв, 20/01/2022 - 15:32

 У Бельгії систематично вбивають хворих новонароджених. За статистикою, щорічно гине навіть понад 20 дітей. Однак за словами експертів реальні масштаби злодіяння значно більші.

У сучасної людини дітовбивство асоціюється переважно з варварськими звичаями давніх людей. Яка ж це помилка! Нині у величезних масштабах убивають вже не лише ненароджених, а й новонароджених дітей. У Бельгії, відповідно до закону, щороку вбивають багато немовлят. Усе в ім’я співчуття та милосердя.

 

Як повідомляє юрист Європейського Інституту Біоетики в Брюсселі Констанс де Бус, даних щодо кількості вбивств дітей у масштабах усієї Бельгії немає. Проте відомо, як це є у Фландрії, де проживає 60% населення всієї країни. Лише за період з вересня 2016 року по грудень 2017 року в рамках евтаназії там було вбито 24 новонароджених. Як наголошує Констанс де Бус, це не всі жертви. “До цього числа слід додати дітей, смерть яких була навмисно прискорена відсутністю лікування або скасуванням рішення про лікування, чи рішенням вводити препарати з наміром прискорити смерть”, – сказала вона.

 

У Бельгії вбивство новонароджених називають виконанням “рішення про закінчення життя”. У рамках цієї процедури розглядається як відмова від так званої наполегливої терапії, так і навмисна смерть дитини. У своїй практиці бельгійці наслідують Нідерланди, де багато років функціонують принципи так званого Грюнінгенського протоколу.Відповідно до них убивство хворих новонароджених не переслідується державою. Як зазначає де Бус, діти в Бельгії, яких роками вбивали, могли б жити далі. Проте лікарі та їхні батьки вважали, що якість їхнього життя не була б високою.