Бенедикт ХVІ: В часі мого Понтифікату мені вдалося знешкодити ґей-лобі у Ватикані
  • Суб, 02/07/2016 - 13:34

«Останні розмови» - назва нової книги. яка є конспектом розмов Папи-емерита Бенедикта ХVІ і німецького журналіста Петера Зеевальда, яка у вересні має з’явитися в італійських книгарнях, інформує хорватський католицький портал «Bitno.net».

З опублікованих фрагментів стало відомо, що серед інших цікавих моментів йдеться і про заяву Бенедикта ХVІ про те, що йому вдалося в часі свого Понтифікату знешкодити у Ватикані ґей-лобі, яке намагалося впливати на його рішення. Папа-емерит вчасно довідався про активності чотирьох, а можливо п’яти осіб і унеможливив їх впливати на прийняття рішень.

Папа Бенедикт ХVІ також розповів німецькому журналісту про свою спробу врегулювати функціонування ватиканського банку, а також про боротьбу з педофілією в церковних структурах.

Серед іншого Папа також підтвердив що ніхто його до відставки не змушував.

Портал «Bitno.net» пригадує своїм читачам, що свого час і Папа Франциск визнав існування у ватиканських структурах ґей-лобі.  А також пригадує слова координатора групи дев’яти кардиналів, які покликані Папою допомагати йому реформувати Римську Курію, гондураський кардинал Оскар Родріґез Марадіаґа заявив журналістам стосовно існування ґей-лобі у Ватикані: «Сам Папа сказав, що існує навіть і ґей-лобі. Крок за кроком Папа займається чисткою».

Портал також пригадує і слова Папи Франциска в часі повернення з Всесвітнього дня молоді в Бразилії: «Багато хто пише про ґей лобі. До цього моменту не зустрів у Ватикані жодного, хто б написав у своїх документах «ґей». Потрібно розрізняти між ґей і гомосексуальними схильностями, а також створення лобі. Будь які лобі не є добрими. Якщо якась особа – ґей і щиро шукає Господа, то хто такий я, що її судити? Катехизм Католицької Церкви вчить, що гомосексуальних людей не можна дискримінувати, їм потрібно допомогти. Проблема не є у схильності, а у створеннях лобі, а це стосується бізнес-лобі, політичних лобі, масонських лобі». Ці слова Папи ЗМІ перекрутили і надали їм цілковито інший зміст.