Бенедикт ХVI підтримує бідних, які просять допомоги
  • Нед, 30/12/2012 - 20:25

Апостольський Єлемозинаріат в 2011 р. отримав 7 тис. прохань про фінансову допомогу і витратив близько 900 тис. євро на допомогу бідним. Про це повідомив в інтерв'ю Ватиканському виданню "L'Osservatore Romano" Великий  Єлемозинарій Його Святості о. прелат Гвідо Поццо, який протегує від імені Папи потребуючим.

 

"Прохання про допомогу свідчать про складні і різні форми бідності, які на жаль, в останньому періоді починають поширюватися на сфери і категорії осіб, що до цього часу мали запевнене економічне благополуччя", - сказав єрарх.

 

Він нагадав, що прохання про допомогу має бути засвідчене парафіяльними священиками, адже до них, як гарантів, відправляється допомога. "Важливо те, щоб щедрий жест Папи був висловленням солідарності з місцевими церквами і парафіяльними християнськими громадами", - зазначив о. прелат Поццо і додав, що пожертви є невеликими через те, що "ми хочемо допомогти якнайбільшій кількості людей. Єлемозинарій Його Святості поінформував також, що прохання про допомогу наступають з майже усіх куточків Італії, в основному з римської єпархії, а також з інших країн і континентів, особливо зі Східної Європи, з місіонерських територій та Близького Сходу. Єрарх нагадав, що допомога, в основному, спрямовується до політичних біженців, ув'язнених, людей бездомних і студентів, хворих, самотніх матерів і сиріт, а також покинутих  дітей. "Ми також звертаємо особливу увагу на жіночі монастирські громади, які не мають достатніх коштів для існування", - сказав о. прелат Гвідо Поццо.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va