Бенедикт XVI до молоді: Бог - автор життя, радості, любові та миру
  • Чтв, 20/12/2012 - 19:19

Бог - автор життя, радості, любові і миру. З такими словами звернувся Бенедикт XVI до членів молодіжного італійського руху "Католицька Акція". 20 грудня Папа прийняв молодих людей на аудієнції в Апостольському палаці у Ватикані.

 

У своїй промові Бенедикт XVI розважав над назвою ініціативи, організованої "Католицької Акцією" на 2012-2013 рр.. - "У пошуку автора". "Перш за все я знаю, що ви шукаєте автора життя, який допоможе вам добре жити, в злагоді з самими собою та іншими. Але ми знаємо хто цей автор - це Бог, який показав нам своє обличчя. Бог нас створив  за Своїм образом, подарував нам Свого Сина Ісуса, який став дитиною - скоро ми будемо споглядати Його під час Різдва - він ріс, так само як і ви, пройшов шляхами цього нашого світу, щоб передати нам любов Бога, яка робить красивим і щасливим життя, повне доброти і щедрості", - сказав Папа.

Також Святіший Отець зазначив, що Бог є автором радості, яка триває не тільки протягом певного часу, але всього життя. «Пам'ятайте, дорогі друзі, чим більше ви навчитеся дізнаватися і вести діалог з Ним, тим більше будете відчувати в серці радість і станете здатними перемагати невеликі печалі, які іноді виникають в душі", - зазначив Понтифік. Папа підкреслив, що Бог є джерелом любові.

 

На думку Святішого Отця, людина має потребу в тому, щоб бути любленою для того, щоб жити, але в той же час необхідно любити інших, щоб робити красивим життя всіх. "Ісус своїм життям показав, що любить усіх без різниці і хоче, щоб всі жили щасливо", - зазначив Понтифік.

Нарешті Святіший Отець зазначив, що Бог є автором спокою, якого шукає молодь і  якого потребує весь світ. "Якщо зуміємо Його слухати, дамо Йому місце в нашому житті, Бог знищить егоїзм, який часто заважає відносинам між людьми і країнами і посприяє народженню бажання примирення, прощення і спокою, навіть у тих, хто має затверділе серце", - сказав Бенедикт XVI.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va