Бенедикт XVI до Патріарха Антіохії Іоана Х: свідчить про єдність в нестабільні часи
  • Суб, 29/12/2012 - 10:13

Про необхідність єдності між християнами в ці нестабільні часи, наповнені насильством на Близькому Сході, нагадав Бенедикт XVI у своєму зверненні до новообраного греко-православного Патріарха Антіохії й усього Сходу, Іоана Х.

 

За словами Святішого Отця, свідчення єдності з боку прихильників Христа необхідно "щоб світ повірив в євангельське послання любові, миру і злагоди". "Ми маємо відповідальність спільно продовжувати наш шлях, щоб показати, ще більш очевидним чином, духовну реальність єдності, нехай навіть не до кінця досягнутої, але яка вже нас об'єднує", - написав Папа. Бенедикт XVI побажав, щоб відносини між греко-православним Патріархатом і Католицькою Церквою глибоко розвивалися через різні форми плідної співпраці і вирішення проблем, які розділяють прихильників Христа. Понтифік підкреслив важливу роль в цьому процесі Змішаної Міжнародної комісії з богословського діалогу  між Католицькою та Православними Церквами. Нарешті, Папа, запевнив новообраного Патріарха в своїх молитвах. 

 

Іоан Х був обраний новим Патріархом Антіохії 17 грудня, після смерті свого попередника на цій посаді Патріарха Ігнатія IV.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va