Бенедикт XVI хоче провести літо у Ватикані
  • Втр, 25/06/2013 - 23:34

Бенедикт XVI «спокійний. В нього хороша пам’ять, а очі світлі та життєрадісні». Такими словами охарактеризував Папу-емерита о. Стефан Отто Хорн, представник «Кола студентів Ратцінгера», котрий відвідав його на початку червня.

За словами його колишнього студента, Бенедикт XVI хоче провести літо у Ватикані. Він також припустив, що його наступник, Папа Франциск, може провести кілька днів у Кастель-Гандольфо, щоб врятуватися від літньої спеки. Папа Франциск запропонував Бенедикту XVI повний доступ до папської літньої резиденції у Кастель-Гандольфо.

Заплановано, що Франциск відвідає Кастель-Гандольфо 14 липня, де помолиться з вірними молитву «Ангел Господній». За словами о. Хорна, Бенедикт XVI припускає, що Папа Франциск відправить в тамтешній парафії Літургію з нагоди Урочистості Успіння Пресвятої Богородиці, що припадає на 15 серпня.

Слід також додати, що Бенедикт XVI вирішив більше не брати участь в публічному житті, а також не буде проводити традиційну щорічну зустріч з колишніми студентами, як це було щоліта за часів його понтифікату. На вручення Премії Ратцінгера, що запланована на жовтень, він також не прибуде.

За матеріалами Romereports.com