Бенедикт XVI: Кардинал Мюллер обороняє традиції в дусі Папи Франциска
  • Срд, 27/12/2017 - 19:24

Священик, а тим більше єпископ і кардинал, ніколи не є просто на пенсії – написав Бенедикт XVI до кардинала Мюллера, колишнього префекта Конгрегації науки віри.

Папа-емерит нагадав, що ще Павло VI хотів, щоб високі посади у Ватикані довірялись на п’ятирічний термін. Водночас він висловив переконання, що кардинал Мюллер, навіть якщо йому не довірять жодної іншої конкретної функції, надалі буде публічно служити вірі як священик і як теолог.

Бенедикт XVIпише також про значення посади префекта Конгрегації науки віри, яку сам колись займав. На цій посаді мудрість не виходить лише з компетенції в даній матерії, але й з визнання границь теологічного знання. А кардинал Мюллер, як зазначає Папа-емерит, власне це намагався робити під час свого перебування в Римі. «Ви обороняли світлі традиції віри, намагаючись зрозуміти, в стилі Папи Франциска, як можна ними жити сьогодні», - написав Бенедикт XVI.

Як інформує wiara.pl, лист Папи-емерита розпочинає пам’ятну книгу з нагоди 70-их уродин і 40-ої річниці священичих свячень кардинала Мюллера. Вона має назву «Бог Трійця. Християнська віра в добі секуляризації». Вона налічує майже 700 сторінок. Свої тексти в ній розмістили серед інших кардинали Рейнхард Маркс, Анджело Скола і Курт Кох, а також Архиєпископи Луїс Ладарія і Ріно Фізікелла.