Бенедикт XVI: Милосердна любов – це вияв Божої любові до людей та свідчення Євангелія
  • Птн, 15/02/2013 - 20:34

У п’ятницю, 15 лютого 2013 р., Папа Бенедикт XVI прийняв членів Асоціації «Pro Petri Sede» яка діє в Бельгії, Люксембурзі та Голландії, збираючи пожертви для потреб Апостольської Столиці та для діл милосердя Святішого Отця.

Звертаючись до доброчинців, Папа зазначив, що Рік віри «заохочує до справжнього навернення до Господа нашого Ісуса Христа, єдиного Спасителя світу». З вірою приймаючи у своє життя Божі об’явлення та спасенну любов, ми покликані перемінити своє існування у світлі радикальної новизни, «впровадженої у світ Христовим воскресінням».

«Віра – це дійсність, яку треба безупинно відкривати та поглиблювати, щоб вона могла зростати», – сказав Бенедикт XVI, додаючи, що віра повинна спрямовувати християнський погляд та дію. Рік віри, за словами Святішого Отця, це також слушна нагода, щоб посилити свідчення милосердної любові, адже «віра без любові не приносить плоду, а милосердя без віри – це лише почуття, віддане на милість сумнівів. Віра та любов потрібні одна одній, оскільки одна допомагає другій іти своїм шляхом», – сказав Папа, наголошуючи, що християнське милосердя «не можна зводити лише до гуманізму», оскільки «кожна справжня любов є конкретним виявом Божої любові до людей, а тому стає свідченням Євангелія».

Джерело: Радіо Ватикан