Бенедикт XVI попереджає Європу про загрозу атеїстичних та ісламських теократичних держав
  • Суб, 12/01/2019 - 14:01

Європейський континент стоїть перед загрозою концепцій атеїстичної держави та ісламської теократичної держави. Про це попереджав Папа-емерит Бенедикт XVI у зверненні, надісланому до конференції, що відбувалась у Польщі в 2017 році.

«Тема цієї конференції має ключове значення для майбутнього нашого континенту (Європи)», - йдеться у зверненні.

«Контраст між принципами радикально атеїстичної держави і започаткованою мусульманськими рухами радикально теократичної держави створюють небезпечну ситуацію для нашого віку, один із наслідків якої ми відчуваємо кожного дня».

Тож, що християнам робити з цим? Ось що рекомендує Бенедикт XVI: «Ці радикальні ідеології вимагають від нас терміново розвинути переконливу концепцію держави, яка зможе піднятись проти протистояння між цими викликам і допоможе подолати їх».

Іншими словами, він не каже християнам капітулювати перед якоюсь із них, намагаючись протистояти іншій. А радше, християни повинні розвинути концепцію держави, яка уникає як атеїзму, так і теократії.

Папа-емерит назвав двох поляків, які є прикладами для наслідування у цій сфері для усіх сучасних католиків: кардинал Стефан Вишинський та св. Папа Іван Павло ІІ.

Як інформує ChurchPop, конференція, до якої звертався Папа-емерит, відбувалась у Варшаві 19 квітня 2017 року, через кілька днів після дня народження Бенедикта XVI. Її темою було бачення уряду з точки зору Папи-емерита.