Бенедикт XVI повернувся до Ватикану
  • Пон, 22/06/2020 - 18:22

У понеділок вранці завершився приватний візит вислуженого Папи до Реґенсбурга, здійснений з метою відвідати хворого брата.

Папа-емерит Бенедикт XVI повернувся до Ватикану. Нагадаємо, що в четвер, 18 червня, він прибув до Реґенсбурга, щоб відвідати важкохворого брата Ґеорґа.

В неділю, 21 червня, останній день свого перебування у Баварії, вислужений Папа, який зупинився у місцевій семінарії, відвідував брата в його помешканні, натомість, напередодні мав змогу відвідати деякі родинні місця, в яких востаннє побував 2006 року під час останнього офіційного візиту на батьківщину.

Йдеться, зокрема, про молитву на могилі батьків і сестри та його дім у Пентлінґу, передмісті Реґенсбурґа, де він мешкав під час викладацької діяльності від 1969 по 1977 рік, коли святий Павло VI призначив його Мюнхенським і Фрайзінґським архиєпископом. Сьогодні в цьому будинкові розташований осідок Інституту Бенедикта XVI, що зберігає його богословську спадщину.

Серед проведених зустрічей – зустріч з Апостольським Нунцієм в Німеччині Ніколою Етеровічем, який під час понтифікату Бенедикта XVI був Генеральним Секретарем Синоду Єпископів.

Вранці, 22 червня, Бенедикт XVI залишив семінарію в Реґенсбурзі, яка стала для нього гостинним домом протягом цих днів перебування на батьківщині, та від’їхав до Мюнхена, звідки перед полуднем відлетів до Риму. Після приземлення в Римському міжнародному аеропорту Чампіно, через 45 хвилин він прибув до своєї резиденції – монастиря «Mater Ecclesiae» у Ватикані.