Бенедикт XVI пожертвував 35 тисяч євро на проекти для Африки
  • Втр, 26/04/2016 - 17:01

Папа-емерит Бенедикт XVI в приватних апартаментах Ватикану прийняв делегацію Папської Місійної служби MISSIO Мюнхена під керівництвом Вольфганга Хубера.

Бенедикт XVI  із задоволенням висловився щодо праці католицької служби допомоги і пожертвував 35 тисяч євро для двох проектів у галузі освіти в Уґанді і Буркіна-Фасо.
"Підготовка катехитів, особливо в Африці, є для Церкви необхідним для життя завданням", - сказав Бенедикт XVI, кард. Йозеф Ратцінґер, коли він був архієпископом Мюнхена і Фрайзінга,  то також служив в якості голови MISSIO-Мюнхен.

Завдяки дару папи-емерита, в Кампалі, столиці Уґанди, MISSIO зможе фінансувати освіту 150 єпархіальних священиків в Інституті Св. Августина, щоби вони змогли "дізнатися нові і важливі аспекти свого священичого служіння". "Там ви знайдете цінне духовне оновлення і підтримку у мінливому суспільстві зі своїми проблемами", - йдеться у заяві, поширеній за підсумками зустрічі. Крім того, в єпархії Вахігуя в дар Буркіна-Фасо папа допоможе у вихованні 27 молодих катехитів. Вони будуть працювати в невеликих християнських громадах в селах і супроводжувати віруючих в тих місцях, де бракує священиків.