Бенедикт XVI прийняв головного комуніста В’єтнаму
  • Срд, 23/01/2013 - 00:00

У вівторок, 22 січня 2013 р., Папа Бенедикт XVI прийняв у Ватикані Нґуєна Фу Чонга, Генерального Секретаря Центрального Комітету Комуністичної Партії В’єтнаму, який опісля зустрівся з Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом Тарчізіо Бертоне та архиєпископом Доменіком Мамберті, відповідальним за стосунки з державами.

 

Це вперше Папа Римський зустрівся з Генеральним Секретарем Комуністичної Партії В’єтнаму. Під час зустрічі, – як читаємо у повідомленні Ватиканського прес-центру, – обговорювалися питання обопільного зацікавлення та висловлено побажання, що в недалекому майбутньому вдасться розв’язати деякі нерозв’язані ситуації та дедалі більше поглиблюватиметься існуюча співпраця.

 

Це вже вчетверте, після відновлення контактів між Апостольською Столицею та В’єттнамом у 2007 році, керівник високого рангу цієї азійської країни здійснює візит до Ватикану. Однак, ці контакти підтримувалися і після закінчення В’єтнамської війни у 1973 році. До 2007 року приблизно 20 разів у В’єтнамі побували різні делегації Апостольської Столиці чи представники Римської Курії, відвідуючи місцеву Церкву, і при цьому також мали нагоду зустрічатися з представниками влади. Зазначимо, що у 2009 році відбулися святкування 350-річчя євангелізації В’єтнаму та 50-річчя встановлення місцевої ієрархії. Від 2009 року працює двостороння робоча комісія для поглиблення стосунків, яка провела вже три зустрічі, наступна з яких має відбутися у Ватикані.

 

Джерело: Радіо Ватикан