Бенедикт XVI прийняв лауреатів "Премії Ратцінгера"
  • Суб, 18/11/2017 - 09:59

17 листопада Бенедикт XVI прийняв лауреатів ватиканської "Премії Ратцінгера". Вони прибули до резиденції Папи емерита в супроводі о. Федеріко Ломбарді, голови Адміністративної ради "Ватиканського Фонду Йозефа Ратцінгера - Бенедикта XVI".

Переможцями премії в цьому році стали: німецький лютеранський теолог Теодор Дітер, який зіграв значну роль в редакції і затвердженні католицько-лютеранської "Спільної декларації про доктрину оправдання"; німецький католицький священик і теолог Карл-Хайнц Менкен - колишній професор теології на факультеті католицької теології  Боннського університету - відомий експерт у вченні Йозефа Ратцінгера; а також естонець Арво Пярт, православний композитор, який пише сакральну музику.

Нагороди вони отримають 18 листопада 2017 року з рук папи Франциска. Церемонія пройде в Клементинській залі ватиканського апостольського палацу і транслюватиметься в прямому ефір Ватиканським телевізійним центром.

На завершення зустрічі Арво Пярт виконає музичну композицію "Отче наш" на фортепіано, що належить Бенедикту XVI. Знаменитий композитор написав її з нагоди 60-річчя священства Йозефа Ратцінгера, в 2011 р. Під час церемонії вручення премії прозвучать також короткі твори у виконанні хору Сикстинської капели.