Бенедикт XVI прийняв на аудієнції римо-католицьких єпископів України
  • Нед, 22/02/2015 - 17:31

Папа-емерит Бенедикт XVI, який живе у Ватикані в колишньому монастирі, зустрівся з єпископатом України латинського обряду. Це була унікальна подія, оскільки вперше з моменту його відставки два роки тому, Папа Бенедикт XVI зустрівся з делегацією єпископату, які прибули до Ватикану з нагоди "Ad limina Apostolorum", тобто, до апостольських порогів. Зустріч відбулася у Ватиканських садах.

Серед іншого, Папа благословив перший камінь, який буде закладено у фундамент для будівництва контемпляційного бенедиктинського монастиря у Львові.

Папа-емерит також благословив єпископів і всю Церкву в Україні.

Папа-емерит Бенедикт XVI, який живе у Ватикані в колишньому монастирі, зустрівся з єпископатом України латинського обряду. Це була унікальна подія, оскільки вперше з моменту його відставки два роки тому, Папа Бенедикт XVI зустрівся з делегацією єпископату, що складається у відвідуванні Ватикану "Adlimina Apostolorum", тобто, до порогів Апостолів. Зустріч відбулася у Ватиканських садах.Серед іншого, Папа благословив перший камінь, який буде закладено у фундамент для будівництва контемпляційного бенедиктинського монастиря у ЛьвовіПапа-емерит також благословив єпископів і всю Церкву в Україні.

Нагадаємо, що Львівський Митрополит латинського обряду Архієпископ Мечислав Мокшицький, був колишнім особистим секретарем Папи Йоана Павла II і Бенедикта XVI. 

Як повідомляє, Радіо Ватиканa, Папа-емерит висловив перед єпископами свою солідарність з народом України і запевнив  у своїх молитвах за мир в країні.

Papa-emeryt_z_epyskopatom_Ukrainy_3

Papa-emeryt_z_epyskopatom_Ukrainy_1Papa-emeryt_z_epyskopatom_Ukrainy_2Papa-emeryt_z_epyskopatom_Ukrainy_4Papa-emeryt_z_epyskopatom_Ukrainy_5