Бенедикт XVI про молитву вервиці: допомагає більше любити Христа і вірніше наслідувати Його
  • Втр, 25/10/2022 - 18:45

Вервиця є засобом, який нам передала Пресвята Діва Марія, щоб ми контемплювали Ісуса і, роздумуючи над Його життям, любили Його і щоразу вірніше наслідували,- наголошував у своїх навчаннях Бенедикт XVI.

Під час молитви «Ангел Господній» 7 жовтня 2007 р. він вказав на традиційне зображення Матері Божої вервиці - на ньому Марія на одній руці тримає Дитятко Ісуса, а другою подає вервицю св. Домініку. «Ця виразна іконографія вказує, що вервиця є засобом, який нам передала Пресвята Діва Марія, щоб ми контемплювали Ісуса і, роздумуючи над Його життям, любили Його і щоразу вірніше наслідували. Таке ж послання Матір Божа передавала під час своїх різних об‘явлень»,- сказав тоді Папа. Він пояснив, що має на увазі особливо об‘явлення з Фатіми.

«Представляючись трьом пастушкам - Люсії, Гіацинті та Францискові - як «Мати Божа вервиці», вона наполегливо просила їх щоденно молитись на вервиці, щоб випросити завершення війни. Ми також прагнемо дослухатись до материнського прохання Діви Марії і з вірою відмовляти вервичку в намірі миру в сім‘ях, між народами і в усьому світі»,- навчав Бенедикт XVI.

За його словами, правдивий мир поширюється там, де особи та інституції відкриваються на Євангеліє.

Звіщення Євангелія залишається першим обов‘язком Церкви щодо людства,- служінням, що має на меті жертвувати Христове спасіння сучасній людині, яка в різний спосіб є поневоленою та обтяженою, а також надавати християнського характеру культурним, суспільним та етичним змінам, що відбуваються у теперішньому світі»,- наголосив Бенедикт XVI.

«У таємницях вервиці Марія вводить нас у спасительну справу Христа»,- говорив він, додаючи: «Нехай єднає сім‘ї і несе мир для світу».