Бенедикт XVI прокоментував останній етап свого шляху до неба
  • Срд, 06/07/2022 - 15:17

Особистий секретар Папи Бенедикта XVI, Архиєпископ Георг Генсвайн, не міг стримати сліз, розповідаючи про те як Папа-емерит якось прокоментував свій шлях до неба.

Архиєпископ розповів про це в Мюнхені, Німеччина, під час святкування 95-ої річниці народження Папи-емерита, організованого Фундацією Joseph Ratzinger/Pope Benedict XVI.

Арх. Генсвайн зворушено розповів про те, як одного разу Бенедикт XVI сказав йому: «Я б ніколи не повірив, що останній відрізок подорожі на шляху від монастиря «Mater Ecclesiae» (де він зараз проживає) до св. Петра біля небесних воріт триватиме так довго».

Нагадаємо, 16 квітня Бенедикту XVI виповнилось 95 років. Він зрікся папського уряду більше дев’яти років тому – 28 лютого 2013 року.

Георг Генсвайн уточнив, що ця розмова відбулась кілька років тому, коли вони говорили про «тягар і важкість похилого віку та критику його особи і праці, що час від часу виникає».

«Бенедикт XVI відповідав на важливі питання і виклики часу щиро та переконливо, а також завжди у світлі Утіловлення», - додав Арх. Генсвайн.

Він також зазначив, що зараз «Папа-емерит є дуже старою людиною, фізично слабкий, але, дякуючи Богу, його розум і погляд залишаються розумними та пильними». Голос Бенедикта XVI «стає все слабшим і важчим для розуміння», а «останні кілька років значно відібрали в нього сили», інформує CNA.