Бенедикт XVI проведе різдвяний час, слухаючи музику хлопчачого хору з Ратизбону
  • Втр, 21/12/2021 - 21:08

В період Різдвяних свят Бенедикта XVI супроводжує музика у виконанні «Domspatzen» - хлопчачого хору з рідного міста Папи-емерита Ратизбон. «Без цього диску для нього немає справжньої атмосфери Божого Народження», - розповів особистий секретар Бенедикта XVI Архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн в розмові з німецьким виданням «Mittelbayerische Zeitung».

Цим відомим хлопчачим хором впродовж 1964-1994 років керував покійний брат Папи, священник і музикант Ґеорґ Ратцінґер. Окрім цього, святкові дні Бенедикт XVI проведе в невеликому колі шести осіб: о. Ґенсвайна та сестер з монастиря Mater Ecclesiae, котрі щодня дбають про цей дім.

Архиєпископ Ґенсвайн також розповів про те, що в домі, де проживає Папа-емерит, вже встановлена ялинка, а в кількох приміщеннях розміщені різні шопки. Серед них – найновіша шопка, яку єпископ Рудольф Фодергользер привіз для Бенедикта XVI з Ратизбону під час свого нещодавнього візиту до Риму. Не забракне на свята і солодощів, а особливо тих десертів, які любить Папа-емерит.

У відповідь на питання про стан здоров’я 94-річного Папи-емерита, його особистий секретар сказав, що стан є «стабільної слабкості», але, дякувати Богові, голова залишається свіжою – і це найважливіше. І, перш за все, Бенедикт XVI не втрачає почуття гумору.