Бенедикт XVI разом з братом відправили Літургію
  • Птн, 19/06/2020 - 21:08

В сьогоднішню урочистість Пресвятого Серця Ісуса Папа-емерит Бенедикт XVI відправив Літургію разом зі своїм хворим братом Георгом, в день особливої молитви за освячення священників – про це повідомила ратизбонська дієцезія.

Ще вчора вони спільно відправили Євхаристію – двоє братів, котрі спільно 69 років тому – 29 червня 1951 року – прийняли священичі свячення. Після цього Папа-емерит відправився до дієцезіяльної семінарії, щоб відпочити. Увечері він повернувся, щоб зустрітись з братом.

Дієцезія Ратизбону повідомила: «Першого ранку на батьківщині на Папу в семінарії чекав правдивий баварський сніданок. Були також прецлі, яким зрадів і Архиєпископ Георг Генсвайн, котрий супроводжує Бенедикта XVI».

Також повідомлено, що сьогодні двоє братів спільно їстимуть яблучний штрудель – популярну випічку в Баварії та Австрії. Візит Бенедикта XVI до Баварії є приватного характеру і не зазначено як довго він триватиме. Папа-емерит вперше виїхав з Ватикану після свого зречення з Петрового престолу в 2013 році.