Бенедикт XVI: Сьогодні необхідна особлива молитва до Господа Бога за всі родини світу
  • Нед, 30/12/2012 - 16:41

Темі сім’ї Папа Бенедикт XVI присвятив останнє у 2012 році спільне проказування з вірними молитви «Ангел Господній», що відбулося 30 грудня на площі Святого Петра, адже в неділю після Різдва Церква латинського обряду відзначає свято Святого Сімейства з Назарету.

 

Коментуючи євангельський уривок, що розповідає про те, як Пресвята Богородиця разом зі святим Йосифом шукали дванадцятилітнього Ісуса, Який залишився у єрусалимському храмі, Святіший Отець зазначив, що їхнє хвилювання було таким самим, як і всіх батьків, які виховують дитину. «Сьогодні, – сказав він, – необхідна особлива молитва до Господа Бога за всі родини світу. Нехай батьки, наслідуючи Пресвяту Родину з Назарету, серйозно турбуються про зростання та виховання своїх дітей, щоб вони дозрівали, як відповідальні люди та порядні громадяни, ніколи не забуваючи про те, що віра є цінним даром, який слід підтримувати у своїх дітях також своїм особистим прикладом».

 

Папа закликав молитися за те, «щоб кожна дитина приймалася, як Божий дар», щоб отримувала підтримку любові тата й мами, зростаючи, як Ісус, «в мудрості, літах і благодаті». «Любов, вірність та посвята Марії і Йосифа нехай будуть прикладом для всіх християнських подругів, які не є друзями чи панами життя своїх дітей, але опікунами цього неповторного Божого дару», – сказав Бенедикт XVI, побажавши усім християнським родинам «жити у Божій присутності тими самими любов’ю та радістю, що були в сім’ї Ісуса, Марії та Йосифа».

Джерело: Радіо Ватикан