Бенедикт XVI - співпрацівник істини
  • Срд, 20/02/2013 - 13:06

Спочатку свого Понтифікату Бенедикт XVI надавав великого значення важливості свідчення істини. Свою відданість істині він висловив ще в далекому 1977 р., коли, отримавши єпископське свячення, вибрав як девіз слова "Cooperatores Veritatis" (Співпрацівник істини).

За словами Папи, існує тільки один головний вимір істини – Ісус Христос. Саме Він "дає нам критерії, щоб відрізняти істинне від хибного, обман від правди". "Звичайно, не ми володіємо істиною, але правда володіє нами: Христос, Який є істиною, взяв нас за руку, і на шляху нашого гарячого пошуку пізнання ми знаємо, що Він міцно нас тримає. Підтримка Христа робить нас вільними і одночасно впевненими ", – говорив Папа у промові до членів Римської Курії 21 грудня 2012р. 

За словами Папи, істина – це Особа, Ісус Христос. У своїй першій енцикліці «Deus caritas est" він написав, що християнство – це "не етичний вибір чи велика ідея", але сама "зустріч" з цієї Особою. До того ж, що достовірніша ця зустріч, то більше ми стаємо здатними приймати переслідування і жертву. «Хто бере участь у місії Христа, повинен безумовно приймати нещастя і страждання, тому що стикається з опором і силами цього світу", – говорив Бенедикт XVI.

Інший аспект, на який звертав увагу Папа – нерозривність правди і любові. "Без правди любов закінчується сентиментальністю", – написав він у своїй енцикліці "Caritas in veritate". Бенедикт XVI назвав і шлях, по якому треба йти, щоб досягти істини – це віра.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va