Бенедикт XVI відкидає звинувачення і проаналізує звіт мюнхенської юридичної контори
  • Птн, 21/01/2022 - 14:54

У зв’язку із публікацією в четвер у Мюнхені звіту юридичної контори «Westpfahl-Spilker-Wastl» щодо зловживань, Папа-емерит планує ознайомитись із цим обширним документом впродовж найближчих днів – повідомив журналістам його особистий секретар Ґеорґ Ґенсвайн. Він додав, що Бенедикт XVI молиться за жертв сексуального насильства.

Вказаний вище звіт не містить жодних доказів провини Папи-емерита, але, на думку юристів, він начебто погано розглядав чотири справи, коли очолював Мюнхенську архиєпархію в 1977-1982 рр. Бенедикт XVI приймає пояснення і рішуче відкидає усілякі закиди щодо замовчування справи. Секретар нагадує, що Папа-емерит надіслав авторам звіту 82 сторінки нотаток, - пише wiara.pl.

Архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн, особистий секретар вислуженого Папи, сказав журналістам: «Бенедикт XVI аж до цього пообіддя не був ознайомлений із рапортом юридичної контори “Westpfahl-Spilker-Wastl”, який має понад 1000 сторінок. Найближчими днями він з належною увагою дослідить текст. Папа-емерит, як вже неодноразово про це заявляв протягом років свого понтифікату, виражає сум’яття та сором через зловживання неповнолітніми, скоєні представниками духовенства, та заявляє про свою особисту близькість та свою молитву за всіх постраждалих, із деякими з яких він зустрічався під час своїх апостольських подорожей», інформує Vatican News.