Бенедикт XVI відпочиває і багато молиться
  • Птн, 01/03/2013 - 18:10

28 лютого о 20:00 год., з початком періоду "sede vacante" кардинал-Камерленго Тарчізіо Бертоне запечатав папські апартаменти у Ватиканському Апостольському палаці. Про це розповів журналістам о. Федеріко Ломбарді під час брифінгу, який відбувся 1 березня в Прес-службі Святого Престолу. Журналістам було запропоновано подивитися чотирихвилинний відеозапис цієї події, підготовлений Ватиканським телевізійним центром. Глава Прес-служби повідомив, що 1 березня віце-Камерленго опечатав апартаменти Папи в Латеранському палаці, а ще 28 лютого, о 20:01, Держсекретаріат направив послання до всіх папських представників, щоб оголосити початок періоду "sede vacante".

Єзуїт розповів, що поспілкувався з Архиєпископом Георгом Генсвайном, особистим секретарем Бенедикта XVI. Він повідомив, що Папа подивився вечірні новини по телебаченню і був радий присутності великої кількості віруючих і паломників, які зібралися, щоб попрощатися з ним. О. Ломбарді подякував представникам ЗМІ за добре зроблену роботу.

Архиєпископ Генсвайн також розповів речнику Ватикану, що після вечора Бенедикт XVI здійснив коротку прогулянку по дворику Апостольського палацу в Кастель Гандольфо. Добре виспавшись, вранці 1 березня він служив Службу Божу, а потім молився. Близько 16:00 Бенедикт XVI запланував прогулянку по садах літньої резиденції, в ході якої помолиться вервицю. О. Ломбарді розповів, що Папа взяв з собою диски з улюбленою класичною музикою, а також кілька книг, серед яких праця богослова Ганса Урса Бальтазара "Богословська естетика". Крім того, за словами Архиєпископа Генсвайна, протягом останніх днів Бенедикт XVI кілька разів грав на фортепіано.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va