Бенедикт XVI відвідав свого брата в лікарні «Агостіно Джемеллі» в Римі
  • Суб, 04/01/2014 - 14:30

Учора Папа-емерит залишив свою резиденцію у Ватикані, де він живе з травня 2013 року, щоб відвідати свого брата Георга в римській лікарні. У лікарні Бенедикта XVI привітав Франко Аньєллі, ректор Католицького Університету Мілана, і лікарі, які лікують і дбають про брата.

Уперше Бенедикт XVI залишив монастир Ватикану, куди він переїхав торік у травні, щоб побувати на концерті в Кастель Гандольфо у серпні.

Учорашній візит був більш приватною і особистою справою. Папа-емерит приїхав до лікарні машиною із затемненими вікнами і залишався біля ліжка брата впродовж усього візиту. Георг Ратцінгер, якому виповниться 90 років 15 січня, керував хором «Regensburg Domspatzen» впродовж багатьох років. Він опинився в лікарні перед різдвяним візитом до Ватикану.

Бенедикт XVI відвідував лікарню «Джемеллі» багато разів під час свого понтифікату. Уперше 5 серпня 2005 року, коли його брату в цій лікарні зробили хірургічну операцію. Це також був приватний візит, але тоді  колишній Папа також зупинився, щоб привітати деяких пацієнтів, які чекали зустрічі з ним на одному з лікарняних входів. Бенедикт XVI повернувся туди знову, щоб зустрітися з деякими хворими дітьми, а також відвідати кардинала Роже Ечегарая, якого поранила неврівноважена молода жінка, що напала на Папу напередодні Різдва 2009 року.

За матеріалами: vaticaninsider

фото з 2005 року