Бенедикт XVI: Я перебуваю у внутрішньому паломництві до Дому
  • Срд, 07/02/2018 - 10:26

«Я перебуваю у паломництві до Дому», - написав 90-річний Папа-емерит Бенедикт XVI в листі до римської редакції газети «Corriere della Sera». Газета публікує лист в середу, напередодні п’ятої річниці історичної відставки Папи.

Публіцист видання Массімо Франко, до котрого адресований лист обсягом 9 рядків, пояснив читачам, що у зв’язку із річницею відставки Папи вирішив звернутись до Папи-емерита з питанням про його здоров’я і самопочуття.

11 лютого 2013 року Бенедикт XVI сколихнув увесь світ, коли оголосив, що залишає папський престіл через брак сил і з огляду на його здоров’я. Він пояснив, що житиме «прихований для світу». 28 лютого він завершив своє служіння і переїхав жити до монастирського будинку у Ватиканських садах.

У листі до італійського журналіста він написав: «Мене зворушило те, що багато читачів Вашої газети прагнуть дізнатись, як я проводжу цей останній етап мого життя».

«Можу лише сказати, що в повільному занепаді фізичних сил я перебуваю у внутрішньому паломництві до Дому», - додав Папа-емерит.

«Для мене великою ласкою є те, що я оточений на цьому останньому відрізку шляху, який часами є досить виснажливим, такою любов’ю і добротою, яких не міг собі навіть уявити», - зазначив він.

Папа Ратцінгер наголосив: «Питання Ваших читачів вважаю за підтримку мене на моєму шляху. За це можу лише подякувати, запевняючи вас усіх в моїй молитві».

Журналіст Франко нагадав, що останнім часом Бенедикт XVI «зник з публічного горизонту».

Як інформує wiara.pl, раніше Папа-емерит, на запрошення свого наступника Франциска, брав участь в кількох важливих подіях життя Церкви, для прикладу в канонізації Івана Павла ІІ і Івана ХХІІІ.