Бенедикт XVI: "Я живу, як монах, молюся і читаю. Зі мною все гаразд"
  • Чтв, 06/06/2013 - 20:25

Бенедикт XVI перебуває у відмінному інтелектуальному і духовному стані, він залишається людиною "з почуттям гумору і цікавим співрозмовником, як це було завжди", поділився з німецьким виданням "Bild" Манфред Лютц, автор багатьох бестселерів. Він, разом з кардиналом Паулем Йозефом Кордесом, нещодавно відвідав Папу-емерита, щоб представити написану ними двома книгу про реформу Католицької Церкви в Німеччині. "Я живу, як монах, молюся і читаю. Зі мною все гаразд", – зізнався Бенедикт XVI під час півгодинної розмови.

 

Манфред Лютц, який має медичну і богословську освіту, давно знає Папу емерита, понад 30 років. Під час навчання в Римі йому дозволили жити у Ватикані. У цей час він кілька тижнів жив під одним дахом з тодішнім кардиналом Йозефом Ратцінгером.

 

"Бенедикт XVI не втратив своєї лагідності та християнської бадьорості, які походять від його міцності у вірі", – заявив німецький письменник. Він розповів, що Папа емерит особливим чином зацікавила теза, представлена в книзі, згідно з якою Церква в Німеччині повинна повністю присвятити себе своїй основнійї місії.

 

Манфред Лютц і кардинал Кордес вважають, що Церква в Німеччині не повинна бути просто роботодавцем. Особливо у випадку тих людей, які не ототожнюють себе з її думкою і позицією. Католицькі школи, лікарні, центри для бездомних або дитячі садки повинні провадити благочестиві християни. Замість штатних співробітників, всі німецькі католики повинні більше піклуватися про своїх нужденних братів, допомагати і служити. "Любові до ближнього не можна делегувати", – стверджують автори книги про реформу Церкви в Німеччині.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va