Бенедикт XVI закликає Франциска не висвячувати одружених чоловіків
  • Пон, 13/01/2020 - 15:59

Бенедикт XVI закликає папу Франциска не висвячувати одружених чоловіків: Церква не повинна допускати деградації целібату

Папа-емерит публічно закликав свого наступника, папу Франциска, відмовитися від висвячення одружених чоловіків. Це дуже незвична ініціатива з боку вислуженого папи, повідомляє французьке видання Le Figaro.

Зіткнувшись з браком священиків в Амазонії, синод запропонував висвятити одружених чоловіків зрілого віку, бажано вихідців цього регіону. Папа Франциск повинен вирішити це дуже чутливе питання в найближчі тижні.

Бенедикт XVI, який відмовився від папського престолу у 2013 році, повідомив про це у своїй книгу, написаній у співавторстві з кардиналом Робертом Сарою (Le Figaro називає його ультраконсервативним), уривки якої були опубліковані у неділю французьким часописом.

“Терміново потрібно всім: єпископам, священикам та мирянам повернутися до погляду Церкви та священичого целібату, який захищає її таємницю”, – зауважили автори книги.

Вони просять всю Церкву не підпадати “під вплив ліберальних суджень, впливових режисерів, злісної брехні”, які прагнуть принизити священницьку безшлюбність”.

“Одружений стан стосується кожної людини, і служіння Господу також вимагає повного освячення, тому не можна присвячувати себе обом одночасно. Відмова від шлюбу, щоби повністю присвятити себе Господу, стала орієнтиром Таїнства священства”, – написав Бенедикт.