Бенедикт XVI закликав будувати світ життя
  • Срд, 29/06/2016 - 09:09

Папа-емерит Бенедикт XVI використав грецьке слово "Efharistomen" - "подяка", щоб подякувати Святішому Отцеві Франциску, єрархам і віруючим за привітання, звернені до нього з приводу 65-річчя священства, і одночасно прославити нескінченну милість Ісуса, Який перетворив свій Хрест і терпіння в подяку та благословення - "Євхаристію".

Ювіляр згадав священика, який 65 років тому разом з ним отримав свячення і на образку на пам'ять про приміційну св. Месу написав тільки одне слово - грецьке "Efharistomen". "Я переконаний, що цим словом в його численних значеннях сказано все, що можна сказати в цей момент", - зазначив Бенедикт XVI.

Папа-емерит подякував своєму наступнику за доброту, яка визначає весь його понтифікат з перших днів обрання на Апостольський Престол. Бенедикт XVI побажав Франциску "йти вперед шляхом Божого Милосердя, показуючи дорогу Ісуса - до Ісуса, до Бога".

Попередник Франциска подякував кардиналові Анджело Содано, деканові Колегії кардиналів, за слова привітання, які до глибини зворушили його серце, за дружбу, яка триває до сьогоднішнього дня. "Серце говорить до серця" - так описав свої почуття Бенедикт XVI. Він зізнався, що кардинал зумів передати його розуміння сутності священичого служіння: "священик повинен нести людям Світло Бога і Любов Бога".

Бенедикт XVI подякував префектові Конгрегації віровчення, кардиналу Герхарду Людвігу Мюллеру за роботу з презентації написаних ним текстів про священство, через які, зізнався Папа-емерит, він прагне допомогти своїм братам заново увійти в таємницю, яку Бог поклав на священичі руки.

Під час Літургії виникає глибше, хоча і приховане значення слова "Efharistomen", додав Бенедикт XVI. "Ісус перетворив свій Хрест, терпіння і все зло світу в подяку та благословення" і щодня дає нам хліб справжнього життя, який перевершує світ завдяки силі Божої любові, пояснив він і побажав, щоб через Божу силу кожен змінював світ - щоб був світом життя, а не смерті.