Бенедикт XVI зустрінеться зі своїми колишніми учнями
  • Чтв, 22/08/2013 - 20:52

Незважаючи на те, що Бенедикт ХVI не прийме безпосередньої участі у цьогорічній зустрічі "Кола учнів Ратцінґера", він зустрінеться з його учасниками. 1 вересня Папа-емерит очолити Євхаристію для своїх колишніх студентів, які зберуться 29 серпня − 2 вересня в Кастель-Гандольфо. Про це розповів голова "Кола" о. Штефан Горн в інтерв'ю австрійському католицькому агентству "Kathpress". Він заззначив також, що в нинішній зустрічі візьмуть участь архиєпископ Віденський, кардинал Крістоф Шенборн і голова Папської ради сприяння християнській єдності, кардинал Курт Кох.

Бенедикт ХVI особисто прийняв рішення, що темою цьогорічної зустрічі буде "питання Бога на тлі секуляризації" у світлі філософської та богословської творчості Ремі Брага, французького теоретика, нагородженого торік "Премією Ратцінґера".

Члени "Кола учнів Ратцінґера" зустрічаються регулярно з 1978 р. У нього входять особи, які під керівництвом Папи-емерита писали докторські дисертації або були його помічниками. Перш ніж кардинал Йозеф Ратцінґер став префектом Конгрегації віровчення, богослови зустрічалися раз на місяць. Після того, як він був обраний на Престол св. Петра, семінари проводяться раз на рік. У ході зустрічі вчені обговорюють різні питання. Остання з них була присвячена II Ватиканському Собору і новій євангелізації.

http://be.radiovaticana.va